2010-03-22

BEOTIBAR pilotalekua (jatetxea


Jatetxe honek Tolosako Beotibar pilotalekuan, San Francisco kalean. Eraikin razionalista honek 1935. urtean eraiki zen, baina jatetxearen egite eta instalazioa 1992. urtean gertatu zen. Honek lehenengo pisuan dago kokatuta.

Jatetxearen barnealdea estilo modernista bat du, Art-Decó-n oinarrituta. XX. mendeko beirateak mantentzen dute ere garai hartako zehazkizunekin.

· TALDEA

Tolosara heltzerakoan, Roberto Ruiz Aginagak gazte profesional talde bat sortu zuen. Denbora pasa ahala talde honek hazten doa, eta denboraren poderioz lortzen dute Beotibar Pilotalekua tolosako eta gipuzkoako gastronomi erreferentzi-puntua izatea.

· GASTRONOMIA

Gastronomiari dagokionez, sukalde tradizional bat garatzen dute oso eguneratuta. Identifikazioa, adibidez, Tolosaren babarrunekin, osoa da, aktiboki Tolosaren babarrunaren produzitzaileen elkartearekin parte hartzean. Ibarrako pipermina, Gernikako piperrak eta baserritik ekarritako haragia, harrautzak eta esnea ere erabiltzen dituzte, bermatzen dutenek bere produktuen kalitatea.

1. KARTA

Gutxieneko prezioa: 27€

Gehienezko prezioa: 38€

2. Menu beotibar

  • Jamón Ibérico de bellota d. o. Guijuelo
  • Un revuelto de hongos con huevos de caserío
  • Las gambas de Huelva a la plancha
  • El lomo de merluza al horno con aceite de oliva virgen
  • El solomillo de viejo a la plancha con guarnición
  • Hojaldre de crema con helado
  • Incluye: pan, vino, agua y café
  • Precio: 44€ iva incluido

3. Postreak:

· Tejas y cigarrillos de Tolosa

· El queso D.O. “idiazabal”

· Melon con granizado de sandia

· Un flan de la casa con leche y huevos de caserio

· Los canutillos fritos rellenos de crema templados

· El hojaldre al momento con crema de ron y helado

· Arroz con leche de caserio y vainilla

4. TOLOSAKO BABARRUNAK:

· EZAUGARRIAK

Tolosako babarruna mortaua da, itxura obalatuarekin. Azala oso finarekin eta oso zapore onarekin.

Ezaugarri hauek fama handia eman diote Euskadiren mugak gainditu dituen produktuari. Babarruna hau kalitate handizkoa da eta bi mota daude; "txiki" eta "haundi".

· PRODUKZIOA

Tolosako babarruna gure baserrien laborantza tradizional bat da eta artisau formatik gertatzen da laguna artoaren laborantzari azal txikietan.

Haren laborantza egiten da injgurumena zaintzen eta erabiltzen diren laborantzaren praktika ia-ia kontsideratu ahal da laborantza biologiko bat.

· IDENTIFIKAZIOA

Gordinaz gain lehenagotik prestatuta ere aurkitu dezakezu.

Bi modalitate hauek kontrol etiketa bat darama, Eusko Label sinboloa agertzen den lekuan, Kalitatea fundazioa emana.

· Ingredientes

  • 1 kg de alubia de Tolosa
  • 5 litros de agua
  • 1 dl. de aceite de oliva
  • Sal

No hay comentarios:

Publicar un comentario

 
 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Spain License Tolosa Map
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com